KWAS GLUKORONOWY – DECYDUJĄCY SKŁADNIK PRZY ODTRUWANIU ORGANIZMU

Bardzo ważnym kwasem dla naszego zdrowia jest kwas glukoronowy.
Orgaznizm zdrowego człowieka wytwarza kwas glukoronowy, ponieważ potrzebuje go w procesie odtruwania orgaznizmu. Kwas glukoronowy redukuje toksyny środowiskowe i te występujące w żywności a także nikotynę, alkohol i inne substancje obce.

ZASTRZYK KWASEM GLUKORONOWYM ODCIĄŻA WĄTROBĘ I ZWIĘKSZA ZDOLNOŚĆ ODTRUWANIA ORGANIZMU.

Kwas ten mianowicie wchodzi w reakcję chemiczną ze szkodliwymi substancjami, dzięki temu przyśpiesza ich rozpad i jednocześnie wydalanie poprzez jelito lub z moczem.

Kwas glukoronowy posiada silne działanie odtruwające i poza usuwaniem toksyn może pośrednio przyczyniać się do łagodzenia objawów chorób polegających na gromadzeniu się szkodliwych związków w organizmie jak gastritis, reumatyzm, cukrzyca, otyłość i inne.

KOMBUCZA – DOSTARCYA DUŻEJ ILOŚCI KWASU GLUKORONOWEGO
Kombucza czyli tak zwany grzyb herbaciany (zwany również grzybkiem tybetańskim), to kolonia bakterii i kultury drożdży, na bazie której przygotowuje się napój z kombuczy. Jego właściwości lecznicze medycyna naturalna wykorzystuje już od ponad dwóch tysięcy lat.

Kombucza zawiera wiele potrzebnych składników, takich jak właśnie kwas glukoronowy, który wspomaga procesy detokykacji w organiźmie.

Oto najbardziej znane właściwości kombuczy:

  • Stabilizuje układ odpornościowy
  • Wspomaga metabolizm, ułatwia trawienie
  • Reguluje równowagę kwasowo-zasadową
  • Wspomaga proces odtruwania
  • Przywraca zaburzoną florę jelitową z powrotem do równowagi
  • Wspomaga leczenie bakteryjnych chorób przewodu pokarmowego
  • Zapobiega chorobom wątroby
  • Może wpływać korzystnie na poziom cholesterolu
  • Przyczynia się do poprawy wyglądu zewnętrznego skóry
  • Uspokaja ośrodkowy układ nerwowy
Stosowanie odpowiedniej suplementacji kombuczą przyniesie wiele korzyści takich jak:

  • Lepsze samopoczucie
  • Zdrowsza skóra
  • Więcej energii
  • Regulacja przemiany materii
  • Uregulowanie wagi
  • Jaśniejszy umysł
  • Większa odporność na choroby